Groepen
Nieuws
Agenda

Groep 7

Welkom op de groepspagina van groep 7!

Hieronder een agenda van alle bijzondere excursies/ data in groep 7 de komende periode.

 

Vrijdag 17 maart Dode- hoekles Verkeer

Woensdag 22 maart Boomfeestdag Paardenbos

Vrijdag 24 maart Schoolvoetbaltoernooi

Maandag 27 maart Scheepvaartmuseum Amsterdam, opening van de week van het Geld  met medewerking van o.a.  Sander Dekker, staatssecr.  van ministerie van OC&W, excursie mogelijk gemaakt door organisatie Week van het Geld en Harry Suik. Let op: vertrek trein 08.08 uur uit Baarn. Nadere informatie volgt! Vertrek NS- station Baarn rond 08.00 uur in de ochtend!

Donderdag 6 april Theorie- examen verkeer op school, in de ochtend.

Donderdag 11 mei Praktijkexamen verkeer, volgens de dor VVN verstrekte route.

LET OP: ouders wordt verzocht deze route voorafgaand aan het examen een aantal keren te fietsen met de kinderen!

Algemeen:

We hebben gym op dinsdag om 9.15 uur en op donderdag om 10.35 uur. Gymschoenen en gym- kleding zijn verplicht.
Wanneer een leerling geen gym- kleding en/ of- schoenen heeft
werkt  de leerling gedurende de gym- tijd bij een andere leerkracht in de groep aan de weektaak.

Data bieb:
Eerstvolgende keer naar de bieb: donderdag 30 maart om 13.00 uur. Neem je biebpasje en je fiets mee anders kan je niet mee!

Verkeersexamen- app en oefenen!
Ouders kunnen hun zoon of dochter voorbereiden op het VVN Verkeersexamen.

Op http://examen.vvn.nl/ kan online worden geoefend.

De Verkeersexamenapp helpt bij het veilig fietsen van dagelijkse routes en het oefenen van de verkeersexamenroute. Leerlingen onderzoeken samen met een ouder voor ze gaan fietsen welke verkeerssituaties ze op hun fietsroute kunnen tegenkomen. Na het fietsen checken ze op de app of ze de regels goed toegepast hebben en of ze veilig gefietst hebben. De app geeft ook tips hoe je je veilig gedraagt in het verkeer en adviseert ouders hoe ze hun kind daarin kunnen coachen. Ten slotte helpt de app met de fietscheck en kunnen de kinderen ook nog hun theorie ophalen. De app is beschikbaar in de app-stores van iPhone en Androidtoestellen, zoekwoord ‘verkeersexamen’. De app is ook te downloaden via Itunes of Google Play.

Huiswerk:

Elke dinsdag en woensdag om 08.30 uur moeten de kinderen het maakwerk van spelling, begrijpend lezen, rekenen en taal inleveren, op de vrijdagen zijn er leertoetsen.
Het maakwerk is voor- besproken in de klas en wordt ook uitgebreid nabesproken. Bij rekenopgaven moet verplicht een berekening worden toegevoegd.
Door de kinderen wekelijks een map met huiswerk mee te geven en weer mee terug te laten nemen naar school wordt de inleverdiscipline geoefend. Dit om de overgang naar groep 8 ( vijf maal per week huiswerk) en daarna het VO te versoepelen.

 

 

Contact

contact

Begoniastraat 2
Postbus 464
3740 AL Baarn
Tel: 035 - 541 54 97
E-mail: info@guidodebres.nl

Berichtenarchief