Welkom op de pagina van groep 1/2b!

Wij zijn een hele leuke en gezellige groep. Op dit moment zitten er 17 kinderen in onze klas, 6 kinderen in groep 1 en 11 kinderen in groep 2. Deze kinderen zijn 4, 5 en (bijna) 6. Gedurende het hele jaar komen er kinderen bij die 4 zijn geworden.
Op maandag en dinsdag is juf Rianne de juf. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Lianne er.

Als je het kleutergebouw binnenkomt, zit groep 1/2b in het tweede lokaal. Elke schooldag is van 8.30 uur tot 14.00 uur. We eten gezellig met z’n allen een broodje in de klas.

Op dinsdag hebben wij gym in de gymzaal. Op woensdag is het fruitdag. De kinderen hebben dan allemaal fruit mee om op te eten tijdens het eten en drinken om 10 uur. Vrijdag is het speelgoeddag. De kinderen mogen dan een moment op de dag spelen met hun eigen speelgoed.
We zijn een afvalvrije school. Alle kinderen hebben via school een Dopper ontvangen. We zien graag een beker met drinken in de klas, liever geen pakjes drinken. Ook hebben we liever geen verpakkingen van koekjes etc. in de tas.

De Groene Inval
Op donderdag 14 oktober hebben we met de klas het Kabouterpad gelopen bij de Groene Inval. De kinderen hebben kruiden geroken, bloemen bekeken en zelfs geproefd, kleine diertjes gevangen en bekeken, bijen gezien en honing geproefd. Het was heel leuk!

Thema Sinterklaas
In de klas zijn de kinderen druk bezig met het thema Sinterklaas. Ze spelen in de huishoek, pakken cadeautjes in en maken het pietenhuis in de bouwhoek. Ook hebben de kinderen in de klas zelf een pietenhuis gemaakt waar de kinderen mee mogen spelen. De kinderen hebben zelf bedacht hoe het pietenhuis eruit moest zien en wat er allemaal in moest. Ook wordt er veel geknutseld rondom het thema. De kinderen genieten enorm!

 

Mailadressen:

Juf Rianne:
rruighaver@guidodebres.nl

Juf Lianne:
lvduuren@guidodebres.nl

 

Belangrijke data:
3 en 5 november 2021: schoolfotograaf
8 november 2021: lesvrije dag
23 en 25 november 2021: 10 minuten gesprekken
3 december 2021: Sinterklaasfeest
22 december 2021: kerstviering
24 december 2021: lesvrije dag
25 december 2021 – 9 januari 2022: kerstvakantie