Welkom op de pagina van groep 1/2b!

Wij zijn een hele leuke en gezellige groep. Op dit moment zitten er 18 kinderen in de klas, 10 in groep 1 en 8 in groep 2. Gedurende het hele jaar komen er nog meer kinderen bij.

Op maandag en dinsdag is juf Liza er. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Lianne er!

Als je het kleutergebouw binnenkomt, zit groep 1/2b in het tweede lokaal. Elke schooldag is van 8.30 uur tot 14.00 uur. We eten gezellig met z’n allen een broodje in de klas.

Op dinsdag hebben wij gym in de gymzaal. Op woensdag is het fruitdag. De kinderen hebben dan allemaal fruit mee om op te eten tijdens het eten en drinken om 10 uur. Vrijdag is het speelgoeddag. De kinderen mogen dan een moment op de dag spelen met hun eigen speelgoed.

Mailadressen:

Lianne:
lvduuren@guidodebres.nl

Liza:
lkinderdijk@guidodebres.nl

De komende periode spelen en werken wij over het thema ‘Kerst’.

Thema herfst

Van 26 oktober tot 20 november werkten we in de klas over het thema ‘herfst’. We hebben het boek ‘de twee vechtende eekhoorntjes’ gelezen. Ook kunnen de kinderen vanuit de poppenhoek boodschappen gaan doen in de herfstwinkel. De kinderen knutselen allerlei dingen die bij de herfst horen. In de kring doen we lessen over de herfst. Zo hebben we gekeken en ontdekt hoe de kabouter vanaf de grond, de dennenappel op de tafel zou kunnen pakken. De kinderen mochten allerlei materialen uit de klas gebruiken om dit voor elkaar te krijgen. Dit waren de prachtige resultaten:

 

Belangrijke data:

15 maart – 16 april: thema ‘voorjaar’
24 maart: studiedag
26 maart: rapport 2 mee
2 – 5 april: paasweekend
6 april: vrij i.v.m. studiedag