Welkom op de pagina van groep 8a!

Juf Annemiek is de leerkracht van groep 8. Een bijzonder jaar, want groep 8 is toch net iets anders dan de andere groepen. Dit jaar gaan we kijken naar welke school de leerlingen volgend jaar gaan. Een mooie zoektocht, die voor iedere leerling anders verloopt. Ook gaan we op schoolkamp en bereiden we een musical voor. Een mooi jaar!

Hoe ziet een dag in groep 8 eruit?

Tussen 8.15 en 8.30 druppelen de kinderen gezellig binnen.  Daarna starten we met godsdienst of stil lezen. Vervolgens rekenen we een uur. Na de pauze is het tijd voor spelling en taal. En in de middag doen we vaak Blink lezen, wereldoriëntatie, Blits of Engels. Op vrijdagmiddag hebben we altijd creatief. De kinderen krijgen een weektaak. Dit is om de kinderen te leren plannen en zelfstandig te laten werken. Een goede voorbereiding voor het voortgezet onderwijs. Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag krijgen de kinderen gymles van onze vakleerkracht juf Franka.

Huiswerk

Om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het voortgezet onderwijs, krijgen ze iedere dag huiswerk. Het rooster kunnen de kinderen terug vinden op het bord en digitaal op Classroom. Het huiswerkrooster heeft een vaste structuur:

Maandag: maakblad spelling

Dinsdag: maakblad rekenen

Woensdag: S.O Engels (woordjes en grammatica)

Donderdag: spelling

Vrijdag: toets wereldoriëntatie, rekenen of spelling

Extra oefenen

www.junioreinstein.nl

www.rekentuin.nl

www.tafeldiploma.nl

www.redactiesommen.nl

 

Informatiebrief: informatiebrief groep 8 2022-2023

Groetjes,

Annemiek van Mourik
avmourik@guidodebres.nl