Welkom op de groepspagina van groep 7

In onze groep zitten 27 leerlingen.
De juffen van deze klas zijn:

juf Monique
juf Carin
juf Liza 

De gymlessen worden op dinsdag en donderdag gegeven.

Elke vrijdag krijgen de leerlingen huiswerk uitgedeeld wat de vrijdag erop af moet zijn en weer mee naar school ter voorbereiding op de middelbare school.

Via de mail maar ook via de Parro app zijn wij bereikbaar!

Mailadressen

Monique Visser    : mvisser@guidodebres.nl

Carin Koekoek     : ckoekoek@guidodebres.nl

Liza Kinderdijk    : lkinderdijk@guidodebres.nl

Wat gebeurt er in groep 7?

Groep 7 is een vol jaar, er gebeurt veel. Naast rekenen, taal, spelling, komen er belangrijke vakken bij. Studievaardigheden is nieuw dit schooljaar voor de leerlingen. De leerlingen leren informatie uit allerlei verschillende bronnen te selecteren, beoordelen, verwerken en toe te passen. Dit is in onze moderne maatschappij onmisbaar. Elke week is er een les om deze vaardigheden te kunnen oefenen.

Er is dagelijks tijd om te lezen en te luisteren naar voorleesverhalen. Een van de uitgangspunten van onze nieuwe leesmethode Blink Lezen is leesplezier. Blink Lezen is een combinatie van begrijpend lezen (en luisteren en kijken), technisch lezen, vrij lezen en voorlezen met spannende, leerzame en betekenisvolle verhalen.

Daarnaast doen de leerlingen dit jaar verkeersexamen, daarom gaan we ook flink oefenen met de verkeersregels en is er aandacht voor wereldoriëntatie, sport, creativiteit, muziek en sociale vaardigheden.

Hopelijk heb je een goede indruk gekregen van wat er in groep 7 gebeurt en anders mag je zeker een kijkje komen nemen!

Informatiebrief: informatiebrief 7 2022-2023

 

Vriendelijke groet,

Monique, Carin en Liza