Plusgroep

Claire ViseeGeen categorie

In de plusgroep heb ik veel geknutseld en vragen beantwoord. Het is moeilijker dan in de klas.
We hebben meer uitdaging. Als het niet lukt kan je om hulp vragen. Met het 2e onderdeel (Egypte) moesten we een piramide maken en dat was heel pittig. Het eerste thema was het oerwoud. We hebben een poster gemaakt van het oerwoud en met het 2e thema Egypte hadden we ook een poster gemaakt. Nu heb ik met nog iemand het thema de indianen. Daar hebben we een trommel gemaakt.
Vriendelijke groeten van Anouk 4B

De plusgroep is een soort klas. In die klas komen twee groepen bij elkaar. Het eerste thema doen we met elkaar. Daarna mag je iemand kiezen en met die een thema maken. Je mag ook alleen een thema maken en je mag ook met meer dan twee kinderen een thema maken. Ik ben begonnen met het thema strand en dat deden we dus met ons allen. Daarna het thema koraalrif. Toen ridders en jonkvrouwen. En nu ben ik bij het thema oerwoud. We hebben plusgroep op donderdag van 13.00 tot 14.00. In het thema oerwoud heb ik geleerd wat kreupelhout is. En waarom kleine leguanen als eerste groen zijn. We hebben ook nog een informatieposter gemaakt over Karel de Grote en die gepresenteerd in onze klas.
Thijs groep 5

In de plusgroep doen we project. Een project is een ding (maken, doen) aan de hand van je gekozen onderwerp. Zoals: haaien, mythische figuren, strand, geld. Er komen kinderen van twee groepen bij elkaar. de groepen 3 en 4, 5 en 6, 7 en 8. Een deel van de kinderen uit groep 8 en 7 doen ook een half uur Spaans.
Uno, dos, tres, cuatro enz. Wij hebben project op donderdag om 14.00 uur tot 15.00 uur s’middags.
Je kan ook in plaats van een project een losse opdracht doen, zoals ik nu een stop motion filmpje maak. Na een project mag je het in de klas presenteren. Je kan een project alleen doen maar ook in groepjes van 2 en 3. Vaak komen kinderen met plusboeken bij de plusgroep terecht.
Toon, groep 7