Project groep 7 en 8

Claire ViseeGeen categorie

De kinderen uit groep 7 en 8 zijn op creatieve wijze bezig geweest met het project ‘Uitvinders en Toekomst’.
Het was een zeer geslaagd project! Hier kunt u lezen wat de kinderen allemaal hebben gedaan.

Tijdcapsule maken
De kinderen hebben een tijdcapsule gemaakt. Daarin zit o.a. een briefje van nu. Wat de kinderen nu leuk vinden en bijzonderheden van deze tijd.  De tijdscapsule mogen ze over x aantal jaar openmaken. Ze mochten een tijdscapsule voor zichzelf maken of voor iemand anders.

Stop Motion film maken
De kinderen hebben een stop motion film gemaakt. Stop Motion is een techniek waarbij foto’s achter elkaar geplakt worden en zo een video vormen. De kinderen moesten het thema toekomst of geschiedenis er in verwerken. De kinderen moesten zelf nadenken wat het verhaal zou zijn, welke materialen ze nodig hebben en zorgen voor de achtergrond. Vervolgens zijn ze foto’s gaan maken, en is het eindresultaat erg leuk geworden!

Communiceren met buitenaards leven
Een zestiental leerlingen hebben op creatieve wijze nagedacht over de toekomst. Zou er buitenaards leven zijn? En als dat er zou zijn, hoe kunnen we dan met elkaar communiceren? In tweetallen zijn de kinderen aan de slag gegaan om een taal te ontwikkelen, waardoor we met elkaar kunnen communiceren. Vervolgens is dit uitgewerkt en uitgebeeld in een zelfgemaakt filmpje. Het was  leuk om te zien, hoe leerlingen op verschillende wijze hun creativiteit vorm gaven.

 

Uitvindingen maken
Het was een leuke middag. De leerlingen mochten een uitvinding maken voor de toekomst. Ze gingen hier actief mee aan de slag.